SUROWIEC I ROZDRABNIANIE Rozdrabnianie było przeprowadzone na maszynce nr.8 -boczek bez skóry 5-8 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE Przyprawy to tylko moja sugestia można dać swoje ulubione -peklosól 16g/kg -gorczyca mielona 2g/kg -pieprz czarny 3g/kg -pieprz ziołowy 2/kg -opcjonalnie kto lubi cebula suszona 1g/kg -woda 10% skrobia ziemniaczana 2% lub w zależności kto lubi jaką mielonkę bardziej lub mniej soczystą. -woda 20% skrobia ziemniaczana 3 % WYKONANIE Kupione mię...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.