Mielonka konserwowa z boczku

Mielonka konserwowa z boczku

  SUROWIEC I ROZDRABNIANIE Rozdrabnianie było przeprowadzone na maszynce nr.8  -boczek bez skóry 5-8 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE Przyprawy to tylko moja sugestia można dać swoje ulubione  -peklosól 16g/kg -gorczyca mielona 2g/kg -pieprz czarny 3g/kg -pieprz ziołowy 2/kg -opcjonalnie kto lubi cebula suszona 1g/kg -woda 10% skrobia ziemniaczana 2%  lub w zależności kto lubi jaką mielonkę bardziej lub mniej soczystą.  -woda 20% skrobia ziemniaczana 3 % WYKONANIE Kupione mię...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, boczek

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.