SUROWIEC I ROZDRABNIANIE Mielone było na maszynce nr 8 -wędzona pachwina szt. 2 waga 2 kg / 16 mm -wędzona polędwica szt. 2 waga 0,800 kg / 16 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -4 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę -3 g/kg pieprz czarny -3 g/kg pieprz ziołowy białowieski -5 g/kg papryka płatek mix -1g/kg chilli jalapeno grys czerwone -woda 10-15 % robiłem z dwoma wartościami. 10% posmarowane są bułki 15% posmarowany jest chleb WYKONANIE Mięso było peklowane w solance 9%. Wędzo... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.