SUROWIEC -pachwina z przyrostem mięsnym PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól/sól morska 50/50 12-14 g/kg -czosnek świeży dobrej jakości 6 g/kg -pieprz czarny 1 g/kg -chilli jalapeno grys czerwone 1g/kg -papryka słodka wędzona 1-2 g/kg -liść laurowy jeden na puszkę/słoik -ziele angielskie dwa ziarna na puszkę/słoik WYKONANIE Kupione mięso płuczemy pod bieżącą wodą. Kroimy w grube kawałki 2-4 cm razem ze skórą. Następnie peklujemy i przyprawiamy wszystkimi przyprawami. Pakujemy do lodówki na 24-48 godz... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.