Kiełbasa swojska

Kiełbasa swojska

Kiełbasa swojska

  SUROWIEC I ROZDRABNIANIE  -karkówka 4 kg / szarpak -boczek 2,5 kg / 10 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól lub sól warzona 18 g/kg -majeranek 2 g/kg -czosnek świeży 5g/kg zgnieciony w prasce i dodany do wody -woda 10% -pieprz czarny 4 g/kg -gorczyca biała i czarna po 2 g/kg -jelita wp WYKONANIE Mięso kroimy w kostkę peklujemy lub solimy i zostawiamy na 2 dni w lodówce temp 4-6 stopni, Po tym czasie mięso mielimy, przyprawiamy dodajemy wodę z czosnkiem i dokładnie mieszamy do konsysten... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.