Po Świętach miło mi Was zaprosić na ciasto jeszcze przedświąteczne. Delikatne, na puszystym biszkopcie, z morelową konfiturą, dosłodzone prostym, lecz w tym zestawieniu idealnym grysikowym kremem. Ciemna deserowa polewa dodaje ciastu wytworności i tonuje słodkie smaki. Blaszka 22 cm x 25 cm Składniki na biszkopt: 4 jaja L ¾ szklanki cukru cukier waniliowy ½ szklanki mąki pszennej ½ szklanki mąki ziemniaczanej 4 łyżki ciepłej wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielamy od żółtek. Miksujemy na sztywno, dod... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...