Coś dla moich mięsożerców :) Bitki idealnie pasują do kaszy gryczanej ale ja jednak wolę z ziemniaczkami :) Mięso mięciutkie, rozpływające się w ustach. Po prostu - MNIAM ! :P Składniki : 0,5kg szynki wieprzowej pokrojonej w plastry ( ok 2cm) 1 cebula pokrojona w piórka 2 ząbki czosnku (posiekanego) 2 łyżeczki słodkiej papryki Sól, pieprz Liść laurowy, ziele angielskie Olej. Przygotowanie: Szynkę kroimy w plastry ( grubość ok 2cm) po czym je lekko tluczemy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na rozgrzan... czytaj dalej...
Cześć, nazywam się Dominika i od niedawna prowadzę bloga ,,domowakuchnia-umamy,, Założyłam bloga, ponieważ kocham gotować i z czysta przyjemnością będę dzieliła sie swoimi przepisami z Wami :)