Cytrynowe ciasto drożdżowe

Cytrynowe ciasto drożdżowe

Cytrynowe ciasto drożdżowe

Lekkie, puszyste i bardzo cytrynowe ciasto. Niezbyt pracochłonne, wystarczy zagnieść ciasto i prawie gotowe ;) Pięknie pachnie, długo zachowuje świeżość, ale najlepsze jeszcze lekko ciepłe. Ciężko poprzestać na jednym kawałku. Bardzo polecam! :) Składniki: 100 g masła 125 ml mleka 75 g cukru 50 g drożdży 500 g mąki pszennej 2 jajka szczypta soli garść rodzynek Lukier cytrynowy: 0,5 szklanki cukru pudru sok z 1 cytryny Masło roztopić i wystudzić. Rodzynki zalać gorącą wodą, odcedzić po kilku minutach i usunąć n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowa cukiernia Ewy

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.