Jak dekorowanie pierniczków to tylko lukrem królewskim :) Jest idealny do misternych, ażurowych dekoracji i bardzo trwały - ciasteczka nim udekorowane można przechowywać przez długi czas. Jeśli macie obawy co do użycia surowego białka, można je zastąpić wodą odsączoną z ciecierzycy konserwowej. Lukier wychodzi tak samo dobry, jak ten na białku. Polecam :) Tradycyjny lukier królewski: 1 białko 200-300 g przesianego cukru pudru kilka kropel soku z cytryny (bez pestek i miąższu) Przygotowanie: Jajko umyć i sparzyć... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...