Śniadanie: jajka na twardo

Śniadanie: jajka na twardo

Śniadanie: jajka na twardo

Przepis na : śniadanie

Jednym z klasycznych posiłków białkowych na śniadanie to jajka, możne je przyrządzać na różne sposoby. Na miękko, na twardo, w postaci jajecznicy oraz faszerowane. Istotne jest by w ramach diety rozdzielnej nie łączyć ich z węglowodanami, czyli klasycznie z bułką lub chlebem. Jajka trawią się dość długo (od 3-5 godzin) więc nie prędko poczujemy się po nich głodni. To dobra opcja by zaserwować sobie taki posiłek jeśli wiemy, że przez dłuższy czas nie będziemy mogli zjeść drugiego śniadania. Jajko to skarbnica róż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dieta Rozdzielna i Zdrowie

Autor

Agnieszka SnochAgnieszka Snoch

Jestem absolwentką technologii żywności. Moją pasją jest gotowanie i przyrządzanie zdrowych potraw, dlatego na co dzień praktykuję dietę rozdzielną, promuję ją - gorąco ją polecam, by poprawić lub odzyskać utracone zdrowie, zwiększyć swoją energię i lepiej się prezentować. Moja fascynacja dietą rozdzielną bierze się z faktu, że stosując ją by poprawić zdrowie można przy okazji schudnąć, albo chcąc schudnąć można poprawić zdrowie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

diety, dieta, śniadania, niskokaloryczne, jajecznica, bułki, chleb, jajka faszerowane

Inne przepisy z Dieta Rozdzielna i Zdrowie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.