Chałka drożdżowa z kruszonką Dziś maślana, puszysta chałka drożdżowa z kruszonką na maślance. Któż z nas dorosłych, nie ma czasem ochoty na wycieczkę do przeszłości do dzieciństwa, aby znów poczuć ten smak. Tym razem miała to być, mięciutka domowa chałka maślana z chrupiącą kruszonką. A co mi z tego wyszło, dalekie jest od ideału. 🙈 Jednak smak to NR1! A przepis pochodzi z Przyjaciółki z lat 90. Najlepsza chałka Przepis z gazety pt. Najlepsza chałka mojej Babci na maślance. Jaka jest najlepsza chałka? Ta która ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Zaczęło się bardzo niewinnie, od spisywania przepisów. Z czasem nabrało rozpędu i ze skromnej pasji zmieniło się w pełen etat. Zauważona przez innych, nie tylko mogę się spełniać i samorealizować, ale także rozwijać.Nigdy nie jest za późno aby zacząć coś nowego, aby się uczyć , aby obrać nowy kierunek. Mała pasja , często staje się początkiem drogi do spełnienia marzeń.