Serduszko z parówki i jajka

Serduszko z parówki i jajka

Serduszko z parówki i jajka

Serduszko z parówki i jajka to idealny pomysł na szybkie i cieszące oko śniadanie. Szczególnie, kiedy przygotuje je dla nas druga osoba. Niby zwykłe składniki, ale efekt wizualny kusi. Dla dzieci polecam bez boczku z dodatkiem świeżych warzyw. Parówki nie są wcale złe i od czasu do czasu można sobie na nie pozwolić. Wystarczy czytać ich skład.  Na końcu przepisu mam dla Was niespodziankę! Serduszko z parówki i jajka - składniki:   1 parówka 1 jajko sól, pieprz Dodatkowo (opcjonalnie): wędzony boczek ser żó... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.