Zupa marchewkowo-cytrusowa

Zupa marchewkowo-cytrusowa

Zupa marchewkowo-cytrusowa

Składniki: (5 porcji) 1 kg. obranej marchwi 4 szkl. słonego bulionu warzywnego 2 łyżki oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 1 średniej wielkości cebula 1/2 szkl. świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy 2 łyżki soku z cytryny skórka otarta z połowy cytryny (tylko wierzchnia żółta część!) 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1/5 łyżeczki ostrej mielonej papryki 1 łyżeczka cukru sól świeżo mielony pieprz W garnku rozgrzej krótko oliwę, wrzuć posiekany drobno czosnek oraz cebulę. Zeszklij przez minutę. Do garnka dodaj marchewkę ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Place

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dieta grejpfrutowa

Owoce cytrusowe dzięki skutecznemu wypełnianiu naszego żołądka i sprawiając, że chcemy mniej jeść powodują, że dzięki diecie opierającej się na grejpfrutach możemy schudnąć aż 4 kg w 2 tygodnie!

Czytaj dalej...

Dieta cytrynowa (Lemon detox diet)

Sposób na pozbycie się toksyn z organizmu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.