Składniki (4 porcje): 300 g. brukselki 1 łyżka masła 2 łyżki oleju 1 nieduża cebula 8 cm. pora 1 marchewka 1 pietruszka 1/4 małego korzenia selera 2 duże ziemniaki 3 ziela angielskie 1 listek laurowy 100 g. topionego serka śmietankowego 1 litr wody sól, pieprz koperek do posypania Warzywa obierz i umyj. Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzyj na tarce. Ziemniaki pokrój w małą kostkę. Pora oraz cebulę drobno posiekaj. Brukselkę oczyść z wierzchnich brzydszych listków, przekrój każdą na pół. W garnku rozpuść ma... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...