Omlet z wędzonym twarogiem i groszkiem / Omelette with smoked cottage cheese and peas

Omlet z wędzonym twarogiem i groszkiem / Omelette with smoked cottage cheese and peas

Omlet z wędzonym twarogiem i groszkiem / Omelette with smoked cottage cheese and peas

Przepis na : śniadanie

Scroll down for recipe in English. Składniki:   (1 porcja) 2 jajka 2 łyżki wędzonego twarogu solankowego 1/4 szkl. mleka 1 łyżeczka masła 1/2 małej czerwonej cebuli sól, pieprz natka pietruszki do posypania mikro liście groszku Baziółka do podania  Piekarnik rozgrzej do 200°C. Jajka ubij dobrze widelcem razem z mlekiem. Dopraw solą i pieprzem. Na małej patelni (najlepiej takiej, którą można wstawić do piekarnika) rozpuść masło i wlej jajka. Podgrzewaj, aż jajka na spodzie patelni się zetną. Ułóż na oml... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Place

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.