Przepis na : śniadanie
Scroll down for recipe in English. Dzisiaj szybki przepis na trochę inną jajecznicę, zrobioną z tego, co akurat miałam w lodówce ;) I jeśli chodzi o tą prostą, jak dla mnie najpyszniejszą potrawę śniadaniową, to ogromnie lubię kombinować z dodatkami do jajecznicy. A Ty? :) Składniki: (2 porcje) 6 jajek garść posiekanego w półplasterki pora garść porwanych liści jarmużu 6 pieczarek 2 łyżeczki masła 4 łyżeczki śmietanki 30% sól, pieprz Jajka wbij do miski i rozbełtaj widelcem ze śmietanką, solą i pieprzem. ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...