Kurki w occie

Kurki w occie

Kurki w occie

Składniki 1 kg kurek średnia cebula 2 łyżeczki soli 1/4 szklanki cukru 1 szklanka octu 10 % 1/2 litra wody 3-4 liście laurowe czubata łyżeczka gorczycy łyżka pieprzu w ziarenkach 6 szt ziele angielski Sposób przygotowania 1. Umyte i oczyszczone kurki zalać małą ilością wody, dodać pokrojoną w piórka cebulę, i przyprawy z jedną łyżeczka soli zagotować. Gotować 10 minut. Odcedzić, gorące przekładać do słoika. 2. Do garnka wlać pół litra wody, szklankę octu, 1/4 szklanki cukru i łyżeczkę soli. Zagotować 3. Ku... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Darcia w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.