Ogórki po zbójnicku

Ogórki po zbójnicku

Ogórki po zbójnicku

Ogórki po zbójnicku to propozycja dla osób lubiących ostrzejsze smaki. Do ich przygotowania potrzebujemy tylko dwóch podstawowych składników, czyli ogórków i cebuli. Pozostałe składniki to przyprawy, ocet i cukier. Ogórki po zbójnicku swój ostry smak zawdzięczają dodaniu do zalewy sporej ilości ostrej papryki i pieprzu. Jednak jeżeli ktoś lubi mniej pikantne smaki to ilości te można zmniejszyć lub część ostrej papryki zastąpić słodką. Przepis na ogórki po zbójnicku jest prosty, a ogóreczki są lekko słodkie, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Danka Pichci

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.