W latte uwielbiam jego warstwowość. To moja pierwsza próba wykonania tego smakołyku w domu "ręcznie" i dość udana. Następne będą tylko lepsze. Proporcje na jedną dużą szklankę. 1 szklanka mleka 1 łyżeczka kawy Kawę zaparzyć w kafetierce lub zalewając ją wrzątkiem tak, by otrzymać co najmniej 50 ml płynu. W tym czasie podgrzać mleko w garnuszku, ma być bardzo ciepłe. Mleko ubić ręcznie rózgą lub specjalnym ubijaczem, a następnie przelać do wysokiej szklanki razem z powstałą pianą. Wciąż gorącą kawę wlewać p... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.
Czytaj dalej...