Zupa pieczarkowo-cukiniowa

Zupa pieczarkowo-cukiniowa

Zupa pieczarkowo-cukiniowa

Do tradycyjnej pieczarkowej dodałam tutaj startą cukinię. Zupa wyszła gęsta i pożywna. Można dodać do niej również kaszę, ryż bądź makaron, wówczas będzie jeszcze bardziej treściwa, ale nie jest to konieczne. Składniki: 1 ćwiartka z kurczaka lub 3 skrzydełka 1 mały seler lub 3 łodygi naciowego 1 duża marchew 3 ząbki czosnku mała cebula 2/3 małej cukinii 250 g pieczarek 1 listek laurowy kilka ziaren ziela angielskiego 1/2 szklanki śmietany, najlepiej słodkiej 18% łyżka przyprawy do zup bez glutaminianu sodu ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Autor

Patrycja

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, cukinia, mięso, ryż, mielone, kurczak, pieczarki, kasza, skrzydełka, makarony, makaron, zupa jarzynowa, zupa z selera, zupa pieczarkowa, seler naciowy, mięso mielone, kurczak z czosnkiem, zupa z mięsem mielonym, mielone pieczarki, kurczak z warzywami, kurczak z makaronem, kurczak z pieczarkami, kurczak z ryżem, makaron z pieczarkami, pieczarki z ryżem, mielone z warzywami, ryż z warzywami i kurczakiem, ryż z warzywami

Inne przepisy z Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.