Zupa dyniowo-musztardowa z twarogowymi kluseczkami

Zupa dyniowo-musztardowa z twarogowymi kluseczkami

Zupa dyniowo-musztardowa z twarogowymi kluseczkami

Aromatyczna i pożywna, a do tego w mojej ulubionej nucie musztardowej. Składniki: 400 g surowej dyni – wypestkowanej, obranej ze skóry i pokrojonej na kawałki 1 mały seler pokrojony na kawałki 1 duża marchew pokrojona na kawałki 1 mała cebula pokrojona w kostkę 5 ząbków czosnku 1 l wywaru mięsnego (użyłam wieprzowego) ½ płaskiej łyżeczki przyprawy curry sól i pieprz do smaku 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki ½ szklanki słodkiej śmietanki 18% 2-3 łyżki musztardy 3 łyżki oleju 2 łyżki masł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.