Śledzie z suszonymi grzybami i cebulą

Śledzie z suszonymi grzybami i cebulą

Śledzie z suszonymi grzybami i cebulą

Dziś pierwsza z propozycji wigilijno-bożonarodzeniowych śledzi. Będą następne! Składniki: kilka marynowanych płatów śledziowych 1 duża cebula duża garść suszonych grzybów sól, czarny pieprz, suszony rozmaryn listek laurowy, 3 kulki jałowca olej do smażenia Grzyby moczyć pół godziny w szklance wody. Następnie ugotować z listkiem, rozmarynem i jałowcem. Cebulę pokroić w piórka, posolić, dusić na oleju z 1/2 szklanki wody. Kiedy cebula zmięknie, dodać grzyby i dusić do odparowania płynu. Doprawić do smaku solą i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję