Sernik kajmakowy z jeżynami

Sernik kajmakowy z jeżynami

Sernik kajmakowy z jeżynami

Sernik upiekłam na Wielkanoc. Jest niezbyt słodki, słodycz masy kajmakowej przełamałam kwaśnymi jeżynami. Wierzch sernika stanowi polewa czekoladowa, a spód upiekłam z dodatkiem mąki żytniej, którą kupiłam specjalnie do zakwasu na żur. Bardzo w tej wersji smakowej polecam :) Spód: 1,5 szklanki mąki żytniej lub pszennej razowej 1/3 szklanki cukru pudru 120 g masła, posiekanego 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia ewentualnie 2-3 łyżki kwaśnej śmietany, by łatwiej dało się zagnieść ciasto Masa serowa: 1 kg mielone... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Autor

Patrycja

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sernik, ciasto, czekolada, mielone, polewa, ser, ciasta z masa, szybkie ciasto, ser biały, wielkanoc, polewa czekoladowa, budyń, sernik pieczony, sernik na czekoladowym spodzie, ciasto z białek , sernik z budyniem, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, biała polewa do ciasta, biała czekolada

Inne przepisy z Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.