Schab na zimno

Schab na zimno

Schab na zimno

Jeśli wędlina to najlepsza domowa. Robię taką od ok. 2 lat z przepisu, któruy dostałam od koleżanki. W ten sposób można przygotować schab, szynkę lub filet z indyka. Czas gotowania zależy od wielkości mięsa.  Składniki: 1,2 kg schabu 2 łyżki soli peklowej Marynata: kilka kuleczek ziela angielskiego garść kuleczek czarnego lub kolorowego pieprzu kilka kuleczek jałowca 4-5 liści laurowych łyżka ziaren kminku łyżka majeranku główka czosnku łyżka suszonego czosnku 3 łyżki suszonej włoszczyzny pół pęczk... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Autor

Patrycja

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, schab, marynaty, sosy, barszcz, szynka, kapusniak, barszcz czerwony, obiad, indyk, żurek, kanapki, sałatka, sałatki, wieprzowina, wołowina, schab gotowany, szynka gotowana, sałatka do obiadu, salatki warzywne, sałatka warzywna, sałatka z szynką

Inne przepisy z Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.