Pęczotto bolońskie z pęczakiem i cukinią

Pęczotto bolońskie z pęczakiem i cukinią

Pęczotto bolońskie z pęczakiem i cukinią

Dzisiaj na blogu pożywne danie na chłodne dni. Przygotowałam pęczotto w klimacie sosu bolońskiego, do którego dodałam młodą cukinię.  Składniki: 500 g chudego mięsa mielonego (wieprzowego lub wieprzowo-wołowego) 1 młoda cukinia 1,5 szklanki ugotowanego pęczaku 1 duża cebula 3-4 ząbki czosnku 2 łyżki ziół do pizzy sól i pieprz, cukier do smaku ocet balsamiczny - 1-2 łyżki olej do smażenia puszka krojonych pomidorów bez skórki 1 szklanka passaty pomidorowej 2 łyżki koncentratu pomidorowego słodka papryka ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Autor

Patrycja

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa pomidorowa, mięso, cukinia, papryka, mielone, mięso mielone, pizza przepis, pizza , ciasto na pizze, sosy, wołowina, wieprzowina, czosnek w ziołach, mięso duszone, pomidorowa ze świeżych pomidorów, sos do pizzy, sos pomidorowy do pizzy, sos pomidorowy, dania bez mięsa

Inne przepisy z Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.