Pasta z jajek i kukurydzy
Pasta z jajek i kukurydzy
Składniki: 6 jajek pół puszki kukurydzy 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka octu jabłkowego/winnego 3-4 łyżki gęstego jogurtu pół pęczka szczypiorku sól, pieprz Jajka ugotować na twardo z łyżeczką soli. Po ugotowaniu zalać szybko zimną wodą i natłuc, by łatwiej było je obrać. Obrane jajka zetrzeć na grubej tarce, dodać odcedzoną kukurydzę, posiekany szczypiorek i wymieszać z pozostałymi składnikami. Pastę można również wzbogacić tartym żółtym serem i zaostrzyć smak, dodając pokrojone w kosteczkę korniszony. Podawać ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit
Autor
Patrycja
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
jajko, tarta, pasta, pasty, papryka, pieczywo, ser, ser żółty
Inne przepisy z Czerwień i błękit
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję