Kluski twarogowe z młodą kapustą

Kluski twarogowe z młodą kapustą

Kluski twarogowe z młodą kapustą

W sklepach coraz częściej pojawia się młoda kapusta. Najbardziej ją lubię w formie surówki. Rzadziej przygotowuję młodą kapustę gotowaną. Ostatnio zrobiłam wyjątek i poddusiłam młodą kapustę z koperkiem, boczkiem i śmietaną z kluskami leniwymi. Danie bardzo polecam, na pewno zrobię je niejeden raz. Kapusta: pół główki młodej kapusty 1 duża dymka bez szczypioru 150 g chudego boczku 3 gałązki koperku 1 łyżeczka masła, najlepiej klarowanego ¼ łyżeczki kminku ½ szklanki słodkiej śmietanki 1 płaska łyżec... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.