Gryczotto z pieczonymi burakami, ciecierzycą i fetą

Gryczotto z pieczonymi burakami, ciecierzycą i fetą

Gryczotto z pieczonymi burakami, ciecierzycą i fetą

Dzisiaj zaprezentuję jedno z dań, w którym wykorzystałam pieczone buraki. Piekłam je przy okazji pieczenia boczku. Cenne uwagi na temat pieczonych buraków znajdziecie u Malwiny , a u Gin wspaniałe buraczane bułeczki. Składniki: 3 średnie buraki 1 cebula 150 g kaszy gryczanej olej do smażenia 2/3 szklanki nasion ciecierzycy pół kostki fety sól i pieprz szczypta mielonego kminku Buraki wyszorować, każdy zawinąć w folię aluminiową i piec minimum godzinę (ja piekłam nieco dłużej) Soczewicę namoczyć na kilka godzin... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Autor

Patrycja

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraki, burak, mielone, feta, kasza, pieczony boczek, kasza gryczana, boczek, sałatka, sałatki, mięso, sałatka z fetą, mięsa pieczone, sałatka z ciecierzycy, sałatka z buraków, pieczeń z mięsa mielonego, mięso mielone, salatki warzywne, sałatka warzywna

Inne przepisy z Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.