Linsensuppe to niemiecka zupa soczewicowa. U mnie wzbogacona o przyprawę curry, która jest lubiana w Niemczech. Jedliście ją kiedyś? Jest bardzo sycąca, wegańska i smakuje naprawdę świetnie. Składniki: 200g czerwonej lub brązowej soczewicy 1 por 1 korzeń pietruszki 2 marchewki 1 cebula 1/2 selera 1 łyżka oleju rzepakowego 2 łyżki przyprawy curry Sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie Przygotowanie: Wszystkie składniki warzywa kroimy w kostkę lub plastry. Podsmażamy w garnku na łyżce oleju. Dodaj... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...