Ostatnio tyle eksperymentuje z wegetariańskimi przepisami, że to głowa mała! Pasty pokochałam, poważnie. Są kremowe, delikatne a zarazem wyraziste. Coraz to mniej przemawia do mnie mięso, jak już to jedynie drób. Nawet w mojej rodzinie teraz jada się rzadziej mięsa (może dlatego, że ja gotuje częściej). Składniki: 250 g soi 1 mała cebula 1 duża marchewka Ziele angielskie (2) Curry Liść laurowy (2) Tymianek Liść lubczyku 1 ząbek czosnku lub czosnek granulowany 2 łyżki musztardy Przygotowanie: Soje zalewamy na noc wodą... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...