Syrop z agawy i syrop klonowy jako zamienniki tradycyjnego cukru

Syrop z agawy i syrop klonowy jako zamienniki tradycyjnego cukru

Syrop z agawy i syrop klonowy jako zamienniki tradycyjnego cukru

  Rosnąca moda na zdrowe jedzenie sprawia, iż coraz częściej poszukujemy zamienników dla niektórych produktów mających zły wpływ na nasze zdrowie. Jednym z nich jest cukier, który nadużywany prowadzi do licznych chorób na czele z cukrzycą. W poniższym tekście poznamy bliżej syrop klonowy i syrop z agawy. Sprawdzimy jak powstają, jakie mają właściwości oraz kaloryczność. Zapraszamy do lektury. Czym tak naprawdę jest syrop z agawy? W dużym skrócie jest to substancja słodząca pochodzenia roślinnego, któr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cynamonowe szczęście

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.