Miodek

Miodek

Miodek

  Jesień to nie tylko dynie i jabłka, ale również orzechy włoskie, które w tym roku bardzo obrodziły dlatego dziś mam dla Was kolejny pomysł na to jak je  pysznie wykorzystać w cieście. Klasyczne miodowe blaty przełożyłam masą grysikową, oraz prażonymi jabłkami, a na wierzch dałam masę kajmakową, którą obficie posypałam posiekanymi orzechami. Nie muszę chyba Wam pisać jak pysznie to wszystko wyszło. Ciasto:   250 g masła (może być również margaryna) 300 g płynnego miodu 1 kg mąki pszennej 4 jaja ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cynamonowe szczęście

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.