Makowiec japoński

Makowiec japoński

Makowiec japoński

 #materiał zawiera linki sponsorowane   Dziś zapraszam na kolejny przepis, o który prosiliście mnie na fb, to mój ulubiony makowiec z jabłkami zwany także często japońskim, prosty w wykonaniu, wilgotny i pełen maku, bez dodatkowej warstwy ciasta, która jest tu całkowicie zbędna. Możecie do niego dodać skórkę pomarańczową, rodzynki, orzechy, suszoną żurawinę, wszystko to tylko wzbogaci jego smak. Jakoś tak się składa, że robię go tylko na święta i chyba dlatego smakuje mi jeszcze bardziej. Ciekawa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cynamonowe szczęście

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

24 przepisy na makowiec

Udany makowiec na święta to podstawa!

Czytaj dalej...

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.