Królewiec, zwany także plackiem hetmańskim to ciasto, które poznałam na studiach, robiła je moje współlokatorka, a mi posmakowało i także zaczęłam robić je w swoim domu. Wymaga trochę pracy ale smakuje świetnie, a do tego można je upiec wcześniej, dzięki temu, że krem jest gotowany nie psuje się i długo zachowuje świeżość. Powiedziałabym nawet, że po kilku dniach smakuje lepiej. Dziś chciałam Wam zaproponować świąteczną wersję tego pysznego ciasta, do tradycyjnego biszkoptu dodałam mak, który przy... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...