Przepis na : śniadanie
Składniki – porcja dla jednej osoby: 1 placek pszenny, łyżeczka masła, 1 jajko, plaster sera żółtego, 2 plastry pomidora, liść sałaty, sól, pieprz. Krok 1 Na patelni rozgrzewamy masło, smażymy jajko z dodatkiem soli i pieprzu (tak jak jajecznicę). Krok 2 Na patelni grillowej podgrzewamy placek pszenny, układamy na nim ser żółty, jajecznicę, pomidory oraz sałatę. Całość zawijamy, podgrzewamy na łączeniu się brzegów. Smacznego 28 function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefin... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Kocham życie i wszystko to, co mnie otacza – ludzi, miejsca, muzykę,podróże. Wieczna optymistka szukająca wyzwań, Już zastanawiam się „Ciekawe, co fajnego się dziś wydarzy?” :)