Przepis na : śniadanie
Kremowa i aksamitna owsianka, ugotowana do miękkości na wodzie, a następnie krótko podgrzana z mlekiem (najlepiej kokosowym, jest najbardziej kremowe). Delikatnie dosłodzona miodem i podana z sezonowymi owcami oraz chrupiącymi płatkami migdałów. Jeśli lubicie bardziej gęste owsianki, zredukujcie ilość dodanej wody i mleka (1/2 szklanki wody i 1/4 szklanki mleka). SKŁADNIKI / 1 PORCJA 1/3 szklanki płatków owsianych (zwykłych, górskich) 2/3 szklanki wody mała szczypta soli 1/3 szklanki mleka... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)
Czytaj dalej...