Pyszny mazurek o smaku solonego karmelu. Na kruchutkim delikatnym spodzie, z drobno pokrojonymi suszonymi daktylami, cieniutkimi wiórkami czekolady i odrobiną płatków soli. Wszystkie smaki świetnie do siebie pasują (sól idealnie współgra ze słodyczą karmelu), a całość pięknie prezentuje się na stole. Solony karmel przygotowuje się dość łatwo. Ważne, aby nie mieszać gotującego się cukru i robić to długo na malutkim ogniu. Pod koniec, gdy cukier lekko zbrązowieje wystarczy potrząsnąć garnkiem, dodać śmietan... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...