KOPYTKA (GNOCCHI) Z RICOTTĄ

KOPYTKA (GNOCCHI)  Z RICOTTĄ

KOPYTKA (GNOCCHI) Z RICOTTĄ

Przepis na : obiad

Leciutkie i mięciutkie kopytka z dodatkiem ricotty. Dużo delikatniejsze i bardziej pulchne od tradycyjnych kopytek przygotowanych tylko z ziemniaków.  Im mniej damy mąki, tym kopytka będą delikatniejsze. Kluczem do sukcesu są tu ziemniaki odpowiedniej odmiany. Po ugotowaniu powinny być sypkie i mączyste, np. odmiany gala lub winieta. Takie ziemniaki zawierają sporo skrobi, co sprawia, że nie musimy dosypywać mąki przy formowaniu. __________________________________  SKŁADNIKI / 6 PORCJI 750 g ugotowa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.