Kolejna propozycja na wielkanocną babkę. Tym razem przepis na drożdżową babkę zaparzaną. Co tu dużo mówić – jest pyszna! Miękka, puszysta i pięknie żółta, ponieważ jest na samych żółtkach. Teraz wiem, że na Wielkanoc upiekę z podwójnej porcji! Przepis na małą formę na babkę. Składniki: – 250g mąki pszennej – 30g świeżych drożdży – 80g masła – 3/4 szklanki mleka – 4 żółtka – 7-8 łyżek cukru – 1 łyżeczka cukru waniliowego – garść rodzynek – szczypta... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...