Puszyste dyniowo - orzechowe muffiny

Puszyste dyniowo - orzechowe muffiny

Puszyste dyniowo - orzechowe muffiny

Jesień w pełni więc na tapecie dynia. Deser bardzo szybki i prosty w wykonaniu, a dzięki orzechom dostarcza nam dużo energii.  Składniki, 22 sztuki: 250 g mąki pszennej (u mnie typ 500) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki cynamonu + 0,5 łyżeczki do posypania 1 łyżeczka przyprawy korzennej szczypta soli 100 gram brązowego cukru + 2 łyżki do posypania 200 ml oleju słonecznikowego 200 g puree z dyni*  1 jabłko 4 jajka garść orzechów włoskich Przygotowanie: Puree z dyni: Nastawić piek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cooklife

Autor

cooklifecooklife

Jestem zalataną architekt, która kocha gotować. Na co dzień gotuję dla siebie i chłopaka a teraz chcę podzielić się moimi pomysłami z Wami. Z racji mojego zawodu bardzo zwracam uwagę na otaczający nas świat więc na blogu będę przemycać treści związane z przedmiotami, które w kuchni są użyteczne ale też cieszą oko. Zapraszam Was wszystkich do mojego świata ;)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dynia, pieczenie, orzechy, cynamon, puree, jajko, jabłka, ciasto, muffiny, puree dyniowe, orzechy włoskie, deser, desery, włoska, szybki deser, dynia pieczona, prosty deser, jabłka pieczone, pieczone jabłka, ciasto z orzechami, ciasta z jabłkami, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasto słonecznikowe, muffiny z dynią, puszyste ciasto, proste ciasto, proste i szybkie ciasto, szybki ciasto, szybkie ciasto

Inne przepisy z cooklife

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.