Puszyste dyniowo - orzechowe muffiny
Puszyste dyniowo - orzechowe muffiny
Jesień w pełni więc na tapecie dynia. Deser bardzo szybki i prosty w wykonaniu, a dzięki orzechom dostarcza nam dużo energii. Składniki, 22 sztuki: 250 g mąki pszennej (u mnie typ 500) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki cynamonu + 0,5 łyżeczki do posypania 1 łyżeczka przyprawy korzennej szczypta soli 100 gram brązowego cukru + 2 łyżki do posypania 200 ml oleju słonecznikowego 200 g puree z dyni* 1 jabłko 4 jajka garść orzechów włoskich Przygotowanie: Puree z dyni: Nastawić piek... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu cooklife
Autor
cooklife
Jestem zalataną architekt, która kocha gotować. Na co dzień gotuję dla siebie i chłopaka a teraz chcę podzielić się moimi pomysłami z Wami. Z racji mojego zawodu bardzo zwracam uwagę na otaczający nas świat więc na blogu będę przemycać treści związane z przedmiotami, które w kuchni są użyteczne ale też cieszą oko. Zapraszam Was wszystkich do mojego świata ;)
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
dynia, pieczenie, orzechy, cynamon, puree, jajko, jabłka, ciasto, muffiny, puree dyniowe, orzechy włoskie, deser, desery, włoska, szybki deser, dynia pieczona, prosty deser, jabłka pieczone, pieczone jabłka, ciasto z orzechami, ciasta z jabłkami, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasto słonecznikowe, muffiny z dynią, puszyste ciasto, proste ciasto, proste i szybkie ciasto, szybki ciasto, szybkie ciasto
Inne przepisy z cooklife
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję