Domowy majonez

Domowy majonez

Domowy majonez

Opis domowy majonez: Każdy dobry kucharz musi umieć przyrządzić domowy majonez. Podany przepis jest bardzo prosty i szybki do przygotowania. Domowy majonez jest gęsty i kremowy a w konsystencji przypomina majonez znanej marki. Składniki: 1 jajko 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka soku z cytryny lub octu winnego 1/2 łyżeczki cukru Szczypta soli i pieprzu 200 ml oleju rzepakowego Sposób przygotowania: Koniecznie musimy sprawdzić świeżość jajka przed użyciem. Następnie jajka wyparzamy. Do wysokiego wąskiego naczynia r... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu CookMag

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.