Rydze w sosie śmietanowo-pomidorowy trzeba przygotować choć raz w sezonie grzybowym. Potrawę wyróżnia aksamitny sos o wyrazistym a zarazem delikatnym smaku. Rydze w sosie śmietanowo-pomidorowym można podać jako ciepłą przystawkę. Ja zajadałam je bez dodatków, ale jeśli nie jesteś na ketodiecie to możesz dodać pieczywo, ryż lub kaszę. Składniki: 0,5 kg rydzów (obranych i umytych) 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 200 g słodkiej śmietanki 36% 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki masła klarowanego ½ łyżeczki ... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Na blogu Codziennik Kuchenny dzielę się pasją do kulinariów.