Szczaw - jak go przechować na zimę?

Szczaw - jak go przechować na zimę?

Szczaw - jak go przechować na zimę?

Zupa szczawiowa - mało kto jej nie lubi. Z gotowanym jajkiem, zabielona dobrą śmietaną...mmm...pyszna! Najprościej jest kupić słoiczek szczawiu w sklepie i chyba większość tak robi. Nie tak łatwo znaleźć polny szczaw, który będzie rósł z daleka od ulicy i na pewno będzie bez zanieczyszczeń. Można też posiać go w ogródku lub kupić od znajomego działkowca. Nie jest więc niemożliwe zrobienie własnych zapasów szczawiu na zimę. Kiedy mieszkałam w mieście, to czasami jechałam na rynek i kupowałam taki ogrodowy szczaw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienna kuchnia niecodzienna

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.