Szakszuka, czyli jajka gotowane w pomidorach z papryką

Szakszuka, czyli jajka gotowane w pomidorach z papryką

Szakszuka, czyli jajka gotowane w pomidorach z papryką

Przepis na : kolacja

Jajecznicę z pomidorami zna chyba każdy. Szakszuka to taka trochę podobna potrawa. Z tą różnicą, że do szakszuki dodajemy jeszcze paprykę (i nie tylko), a jajek nie roztrzepujemy. Jest to danie proste do zrobienia i sycące, w sam raz na śniadanie lub wczesną kolację. Lato dodaje smaku i aromatu temu daniu, bo mamy naprawdę świeże pomidory, prosto z pola, cudownie pachnące i pyszne. Warto eksperymentować z przyprawami, dosmaczając po swojemu. Składniki na 2 porcje: 2 większe pomidory 3 większe ząbki czosnku 1 niewi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienna kuchnia niecodzienna

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.