Hiszpańskie tapas, czyli przekąski do wina

Hiszpańskie tapas, czyli przekąski do wina

Hiszpańskie tapas, czyli przekąski do wina

Hiszpania słynie z zamiłowania do jedzenia i celebrowania chwil spędzanych przy stole. Jednym z najbardziej charakterystycznych elementów hiszpańskiej kultury kulinarnej są tapas – niewielkie przekąski, które podawane są do wina, piwa lub sherry. Ich rola wykracza jednak poza aspekt kulinarny – tapas to przede wszystkim sposób na spędzanie czasu w gronie bliskich, rozmowy i dzielenie się jedzeniem. To kultura jedzenia oparta na wspólnocie i niespiesznej przyjemności. Skąd się wzięły tapas? Geneza tapas owiana j... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu CityTaste - Przepisy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję