Hiszpańskie tapas, czyli przekąski do wina
Hiszpańskie tapas, czyli przekąski do wina
Hiszpania słynie z zamiłowania do jedzenia i celebrowania chwil spędzanych przy stole. Jednym z najbardziej charakterystycznych elementów hiszpańskiej kultury kulinarnej są tapas – niewielkie przekąski, które podawane są do wina, piwa lub sherry. Ich rola wykracza jednak poza aspekt kulinarny – tapas to przede wszystkim sposób na spędzanie czasu w gronie bliskich, rozmowy i dzielenie się jedzeniem. To kultura jedzenia oparta na wspólnocie i niespiesznej przyjemności. Skąd się wzięły tapas? Geneza tapas owiana j... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu CityTaste - Przepisy
Autor
CityTaste - Przepisy
Blog z prostymi i smacznymi przepisami.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
szynka, chleb, zupa, zupa pomidorowa
Inne przepisy z CityTaste - Przepisy
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję