Jabłecznik mojej babuni

Jabłecznik mojej babuni

Jabłecznik mojej babuni

Nic nie pachnie tak dzieciństwem jak ulubiony jabłecznik babci. Po latach udało mi się odtworzyć ten smak i aż łezka się w oku zakręciła . Nie ma nic lepszego niż jabłecznik z polskich ,dorodnych papierówek, a biorąc pod uwagę fakt że mam takie drzewko w ogrodzie grzechem by było nie poparcie akcji  Zjedz Jabłko :) ***Jabłecznik*** 4 szklanki mąki 3,5 łyżki śmietany 12 % 1 szklanka cukru  2 łyżeczki proszku do pieczenia3 żółtka + 1 całe jajko  0,5 opa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ciemna strona patelni

Autor

SzalonaRuda

Choć jestem jeszcze młoda i niedoświadczona uwielbiam eksperymentować w kuchni :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, jabłka, pieczenie, jabłecznik, mąka, cukier, jajko, ciasta z jabłkami, jabłka pieczone, pieczone jabłka

Inne przepisy z ciemna strona patelni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.