Baba ghanoush - pasta z pieczonego bakłażana

Baba ghanoush - pasta z pieczonego bakłażana

Baba ghanoush - pasta z pieczonego bakłażana

Kuchnia bliskowschodnia obfituje w wiele past warzywnych, które podawane są jako dodatek do pity, chlebków lawasz lub manakeesh. Kuchnia ta w dużej mierze opiera się właśnie na przeróżnych warzywach: pieczonych czy też surowych. Baba ghanoush to pasta z pieczonego bakłażana z dodatkiem tahiny, cytryny i aromatycznych przypraw. Arabskie gospodynie opiekają to pękate warzywko nad ogniem, aby wydobyć później dymny aromat pasty. W domowych warunkach można skorzystać jednak z piekarnika :) Składniki : 400-500 g bakłaża... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Chocolate Muffin Blog

Warto przeczytać

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Chocolate Muffin BlogChocolate Muffin Blog

Kochająca piec słodkości, ciągle poszukująca nowych inspiracji uczennica, która w kuchni może przesiadywać godzinami :)

Zapraszam na mój blog :) Dopiero zaczynam przygodę z blogowaniem, dlatego bardzo serdecznie zapraszam w odwiedziny! :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

muffiny, pasty, pasta, mielone, papryka, warzywa, sok, pieczeń z mielonego, mielone z warzywami

Inne przepisy z Chocolate Muffin Blog

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.