Pomidorowa na utartych warzywach 2

Pomidorowa na utartych warzywach 2

Pomidorowa na utartych warzywach 2

Ten typ zup zapamiętałam z gotowania Babci i Prababci . One je kiedyś gotowały w ciężkich czasach gdy nie było mięsa na wywar . Potem gotowaliśmy je dla ich walorów smakowych. W zasadzie można tak ugotować prawie każdą zupę. Zmienia się tylko ,, wykończenie" . Zupy są delikatne w smaku , sycące. Dziś nie miałyśmy specjalnej ochoty na nic. Taka kwaskowata pomidorówka bez mięsa z delikatnymi kluseczkami była akurat. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Anonymous, 18 kwietnia 2013 13:00:30

Super ten przepis jak w sumie wszystkie Twoje przepisy Grażynko ..wart do skopiowania z braku mięsiwa czy kości ..Pozdrawiam Serdecznie i Dzięki za tyle wspaniałych przepisów. .Krystyna