Lane kluski na rosole ( z pomidorem)

Lane kluski na rosole ( z pomidorem)

Lane kluski na rosole ( z pomidorem)

Uwielbiam lane kluski na rosole. Z reguły posypuję taki rosół koprem choć większość osób używa natki pietruszki. Kiedyś spotkałam się z pomysłem , że ktoś aromatyzował ugotowany rosół wrzucając do niego pomidora ( nadawał kolor i trochę specyficznego smaku i był wyjmowany potem). Spodobało mi się . Robię po swojemu. Czerwień pomidora pozwala ożywić monotonię kolorystyki kluseczek na rosole. Smak pyszny. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Dodaj komentarz

CookingByFaksiu., 9 grudnia 2013 18:48:58

uwielbiam lane kluski:)zapraszam do siebiewww.cookplease.blogspot.com

Christopher Konkel, 9 grudnia 2013 19:24:11

Ja też uwielbiam lane kluseczki w rosole.Obecnie trochę zapomniane,ale są to smaki mojej młodości.Tak gotowała moja mama.

Justyna Żak, 9 grudnia 2013 23:20:51

pyszny pomysł lubię rosół z lanymi kluskami:D

j46, 10 grudnia 2013 13:58:29

Uwielbiam lane kluski