Karkówka obłożona gruszkami z chrzanem i żurawiną

Karkówka  obłożona gruszkami z chrzanem i żurawiną

Karkówka obłożona gruszkami z chrzanem i żurawiną

Jedna z najprostszych metod przygotowania mięsa w całości jaką znam . Nie trzeba mięsa wiele  pilnować. Mięso jest miękkie i soczyste .Dodatkowo mamy pyszny sos . W zasadzie nie wiem czy powinnam pisać o pieczeniu czy raczej o duszeniu mięsa .Piekę ( duszę ) zawsze większy kawałek po to by mieć część na gorąco na obiad , a reszta zostaje do podawania na zimno. Zależnie od fantazji zmieniam dodatki , ale z gruszkami nadzianymi żurawiną i chrzanem chyba mi najbardziej odpowiada. Czytaj więcej »... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Autor

BuniabajewkuchniBuniabajewkuchni

Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

żurawina, pieczenie, duszone, mięso, mięso duszone, gruszka, mięsa pieczone, sosy, pyszne sosy, karkówka, obiad, mięso na obiad, gruszki w sosie, karkówka pieczona, pieczona karkówka, karkówka na obiad

Inne przepisy z Buniabaje w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
wiosenka27, 29 grudnia 2013 15:37:56

Gruszka i żurawina bardzo mi się podobają:)