Dalej niestrudzenie, wszystko co się da. Tym razem papryka. Składniki: papryka olej roślinny (3 łyżki na słoik) czosnek (ząbek na słoik) pieprz (10 ziarenek na słoik) ziele angielskie (4 ziarenka na słoik) ZALEWA: 3 litry wody 2 szklanki octu 2 szklanki cukru 2 duże łyżki soli Do czystych i wyparzonych słoików ciasno wkładamy paprykę. Dodajemy pieprz, ziele angielskie, czosnek, wlewamy olej. Składniki na zalewę wlewamy/wsypujemy do garnka i doprowadzamy do wrzenia. Zalewa... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...